lördag 13 augusti 2011

Lite spelnyheter

Vi har lite nytt och lite som har kommit in igen i butiken. Vissa hävdar att det snart är höst, vet inte om jag lyssnar på dem. Men när det väl blir det kan det vara gött att ha några spel att förgylla den brandgula årstiden med.

Cthulhu Gloom. En ny version av Gloom, nu tar man sig ann en grupp hugade äventyrare istället för en Poe-lik familj. Givetvis ska man fortfarande göra livet så surt som möjligt för sina äventyrare. Galenskap, vansinne, strapatser och tvivel gör dig till vinnaren i detta tentakelinramade kortspel. Spelmotoriken med de genomskinliga stapelbara korten känner vi igen från originalversionen av Gloom.

The Hunt for Gollum. Den första kortexpansionen till FFGs nya storsäljare Lord of the Rings - LCG. Jakten på Gollum tar spelarna till Lång floden. Där sägs varelsen Gollum finnas, vad har han för några planer och hur kan han tas till fånga? 60 nya kort utökar ditt äventyr.

Munckin deLuxe. Munchkin är ett av de bäst säljande spelet som vi har i butiken, och nu kommer det en fläskigare större utgåva av originalboxen. Den innehållet ett bräde för att hålla korten på plats, spelmarkörer som visar hur nära lvl 10 du har nått, samt alla godsaker som fans i den tidigare boxen. Spelet för alla er som känner att ni måste levla er igenom en dungeon, och vill göra det på roligaste sätt möjligt.

Shadowrun: Runners Toolkit. Cyberpunk, fantasy och 80-tal, kanske den coolaste rollspelskombinationen någonsin. I Shadowrun kan du spela en buffad hårdrocksorch, en butter synthdvärg eller varför inte en slimmad alvyuppie? Allt bra från fantasy kombineras med William Gibsons våta drömmar.
Runners toolkit innehåller spelledarskärm, en fet tabellsamling, introäventyr, en bok som följer utvecklingen av rollspelet, både fiktivt, och regelmässigt, kartor, en poster och mer. Ett måste för att överleva bland, neon, shamaner, hokeyfrillor och snabba motorcyklar.

Call of Cthulhu: 30th Aniversary Collerctors Ed. Det omåttligt populära rollspelet firar trettio, men istället för att krisa, klär det sig i en läcker inbunden läderklädsel och tar det med stil. Riktigt snygg bok med sjätte upplagan av reglerna.

Inga kommentarer: